schimba-datele-title

Oferte

Descrierea hotelului



Scurt Istoric
Istoria Vinalia Conacul din Ceptura este strans legata de vin si pasiunea pentru acesta. Pe cand bateam drumul vinului intru recunoastere si degustare, locurile in care puteai sa innoptezi erau putine. Ne-am luat dupa indicatoarele cu Drumul Vinului si asa am poposit la Ceptura de Jos. Imediat ce-am ajuns, locul si casa in ruine pe care am gasit-o acolo ne-au vrajit. Asa ca am cumparat jumatate de hectar de vie in 2011, cu gandul sa punem apoi bazele unei case cu loc de degustat si o poveste unic. Un loc care sa primeasca, sa gazduiasca si sa incante iubitorii de vin.
Pentru ca ne-am imaginat ca fiecare experienta aici o vom transforma intr-un moment de celebrare a vinului, denumirea conacului a venit firesc: i-am spus Vinalia, gandindu-ne la Sarbatorile Romane inchinate vinului si viilor.
Vinalia erau festivaluri care aveau loc primavara si toamna in Imperiul Roman si unde locuitorii cetatii se adunau pentru o prima degustare a vinului produs in recolta precedenta (Vinalia Urbana) sau pentru a marca un episod esential din an: culegerea strugurilor si pregatirea vinului de la debutul toamnei (Vinalia Rustica). Spectacolul era insotit de memorabile ritualuri religioase si ofrande aduse zeitatilor. Acestea erau invocate prin rugaciuni pentru imblanzirea naturii care sa protejeze bogatia recoltei de struguri pentru anul urmator.
Inspirati de ceea ce insemna Vinalia, care privea vinul ca liant al vietii sociale, am ales sa pastram casa pe care am gasit-o. Sa o reconditionam si sa-i dam o viata noua. Asa ca, in 2012, casa a devenit un conac boieresc in mijlocul a 10 hectare de vita de vie pe care intre timp am replantat-o. Si asa a inceput povestea noastra.

Arhitectura de ieri
Primul lucru care te impresioneaza cand ajungi la Vinalia Conacul din Ceptura este arhitectura neo-romaneasca, cu interioare eclectic minimaliste. Conacul actual are o istorie lunga: a functionat drept camin, cantina si birouri administrative pentru Ferma 2, unde erau adusi elevi si studenti in anii dinaintea lui 1989.
Transformarea in conacul de azi a fost o experienta incitanta. Am pornit de la o serie de constructii ridicate intre anii 1940 si 1970, unele fara fundatii si departe de cerintele si standardele actuale, si am ajuns sa avem, dupa 4 ani, un conac relaxant si perfect functional.
Designul interior este marca personala a unor iubitori de vin. De aceea, cand rezervati o camera in conacul nostru, ne place sa credem ca rezervati o experienta. Am folosit culori odihnitoare, obiecte cu istorie, materiale cu texturi imbietoare si o instalatie de iluminare care, laolalta, ofera experiente senzoriale pentru toate simturile.
Oaspetii poposesc la noi cu dorinta de a degusta cele mai bune vinuri si bucate, pentru a fugi de oras si a se regasi in mijlocul viilor. Primim cu caldura toti drumetii, le spunem povestile vinurilor noastre si ale locului si ne bucuram cand vedem ca ei revin cu drag de fiecare data.

Facilitati cazare
Odaile din Vinalia Conacul din Ceptura sunt o oaza de pace si liniste, un rasfat cu vorbe dulci despre vin si o experienta senzoriala de seama. Am ales un design minimalist pentru camere, cu pereti finisati care aduc aminte de casa bunicilor si o sumedenie de obiecte care continua povestea vinului: corpuri de iluminat din sticle de vin, doage si cercuri de butoi, tablouri cu vorbe de duh despre vin. Mobilierul simplu, antichizat, se completeaza cu copertile partiturilor interbelice, iar baile au vedere in camera.
Conacul are un total de 20 de camere si 40-45 de locuri de cazare.

Facilitati conac
- Restaurant si Bar
- Piscina in aer liber (sezlongurile de la piscina sunt in limita disponibilitatii)
- Sala de fitness
- Wifi gratuit
- Sauna
- Masaj (contra cost, pe baza de programare)
- Biliard
- Gradina
- Sali de conferinta si petreceri
- Transfer aeroport (contra cost, pe baza de programare)

Restaurant
Pentru a fi si mai bun, vinul se serveste cu mancare gustoasa si cu oameni dragi la masa. Asa ca ne-am umplut meniul cu bunatati care se imbina de minune cu vinurile conacului. Poftiti la masa, serviti un pahar si lasati gandurile in urma.
Cu orice ati alege sa va ospatati, avem pentru fiecare gust un vin pe masura, care dezleaga povesti si inveseleste masa. Iar vinul nu sta numai in pahar, pe masa, ci si in farfurie.
Asemeni ospaturilor romane rafinate ce insoteau petrecerile Vinalia, avem un meniu plin de retete unde vinul completeaza intr-un mod delicios preparatele sofisticate, preparate cu atentie pentru gurmandul din tine.
Pregateste-te sa gusti feluri din zestrea gastronomica a romanului care nici nu stiai ca exista! Ce fel mai bun de a celebra un moment de respiro, departe de orase

Activitati in zona
- Cunoasteti mai bine povestea locurilor
- Vizitati cramele din zona cu microbuzul
- Firile artistice pot face excursii de o zi la Tabara de Sculptura Magura sau Naeni
- Vizitati frumosul Conac Belu-Urlati
- Plecati in drumetie la Bisericuta din Deal si faceti un picnic pe Drumul cu Ciresi

Harta