schimba-datele-title

Oferte

Descrierea hotelului



Propuneri petrecere timp liber
 
Culoarul Rucar - Bran este unul plin de istorie si insemnatate. Pensiunea David ofera turistilor un ambient relaxant si modern dar nu uita de traditie si din acest motiv turistii au sansa sa se intalneasca cu natura  deoarece,  pensiunea este un loc de relaxare sau plecare catre drumetii si numeroase obiective turistice care se afla comasate doar pe aproximativ 20 km. Rucar este un loc unic, un meleag incarcat de traditie si istorie este un meleag de legatura si un detinator de obiective turistice.
Culoarul Rucar-Bran, strajuit de masivele Leaota si Bucegi, de Iezer - Papusa si Piatra Craiului, constituie o unitate teritoriala bine individualizata. In culoar se intalnesc numeroase regiuni turistice.
- Zona turistica Bran in care principala atractie o reprezinta castelul Bran, dar si formele carstice din complexul Magura-Pestera-Sirnea
- Zona turistica Podu Dambovitei, aici se intalnesc numeroasele chei si pesteri care alaturi de celalalte forme carstice au contribuit la inscrierea zonei printre cele mai vizitate din Carpatii Meridionali
- Zona turistica Muscel unde se remarca castrul roman de la Scarisoara-Rucar;
- Complexul de cetati de la Cetatuia;
- Punctele vamale de la Dragoslavele si Rucar;
- Monumentul de la Mateias;
- Zona turistica Tamas-Otic;
- Parcul National Piatra Craiului;
- Pestera Dambovicioarei;
- Pestera cu Lilieci (satul Pestera);
- Prapastiile Zarnestilor (defileu larg de cca 4 km cu pereti de 200 m inaltime);
- Fantanile Domnilor (izvoare resurgente);
- Fantana lui Botorog (izbuc captat);
- Arcadele de la Zaplaz;
- Moara Dracului;
-  Avenul din Grindu (Funduri);
- Masivul Iezer-Papusa (Rucar);
- Barajul Pecineagu;
- Cheile Ghimbavului - se ajunge pornind de la hidrocentrala Rucar.
 
Intre Rucar si Bran se intinde, cale de doar 22,5 km, un spatiu de poveste, cu asezari rustice pitice de-a lungul unui culoar depresionar strajuit, pe de o parte, de Muntii Piatra Craiului, iar de cealalta parte, de Muntii Bucegi. Cu sute de ani in urma, pe aici trecea un cunoscut drum comercial, care lega localitatile Brasov si Campulung.
Duminica, 29 decembrie
Pranz 14:00 - 15:30:
Ciorba de vita cu smantana
Supa de pui cu galuste
Friptura la tava
Garnitura
Carne la garnita si mamaliga
Desert
Salate
Apa plata, apa minerala, cafea.
 
Cina 19:30 - 20:30:
Aperitive
Pastrama de berbecut cu mamaliga si mujdei de usturoi
Friptura vitel la tava
Garnitura
Salate
Desert
Apa plata, apa minerala, cafea

 


Luni, 30 decembrie

08:30 - 10:00 Mic dejun
 
13:30 - 14:30 Pranz:
Ciorbita de costite afumate cu smantana si ardei iute
Ciorbita de pui radauteana
Friptura de porc la cuptor cu sos
Pilaf de orez cu legume
Piure de mazare
Pastrav prajit / gratar, cu mamaliga si mujdei de usturoi
Desert
Apa plata, apa minerala, cafea
 
19:00 - 20:30 Cina:
Platouri traditionale romanesti cu produse naturale
Bulz traditional romanesc servit cu ou ochi
Pomana porcului servita cu mamaliga si muraturi traditionale
Friptura de pui la cuptor in sos de vin alb
Garnitura
Desert
Apa plata, apa minerala si cafea
 
Marti, 31 decembrie


08:30 - 10:00 Mic dejun
 
13:00 - 14:00  Pranz:
Supa cu galuste
Ciorba de fasole cu ciolan afumat si ceapa rosie
Mancarica de mazare cu pui si marar
Mamaliga cu branza si smantana
Musaca de cartofi cu smantana
Salata de gogosari si castraveti murati
Desert - prajituri de casa
Apa plata, apa minerala si cafea
 
20:00 MASA FESTIVA REVELION 2025Gustare festiva
Rulada de pui cu prune si nuca
Rulada de cascaval
Dobos fantezie
Aspic
Ou umplut
Salata de boeuf
Salata ciuperci cu castraveti murati si piept de pui
Salata icre
Barcuta umpluta cu salata de cruditati
Ou de prepelita
Tartina umpluta cu pasta de ton;
Rosii cherry
Prosciutto
Pepene galben
Mozzarella
Chorizo
Branza cu mucegai albastru
Salam de sibiu
Peste
- file / rondea de somon cu sos de lamaie
- orez brun/basmatic
Fel traditional:
- sarmale cu mamaliga si bacon crocant servite cu smantana si ardei iute
Friptura:
- muschiulet de porc tras la tigaie cu sos de piper verde/brun
- friptura de curcan / pui la cuptor cu legume
- cartofi frantuzesti
- salata asortata
Tortul casei si prajituri de casa
Cafea
Open bar: tuica / visinata / afinata, vinul casei roze, rosu, alb, apa minerala, apa plata,
Coca-Cola, Santal de fructe, cafea, Aperol spritz, Campari Orange, Gin tonic, Cuba Libre, whisky J&B, vodka cu suc de mere, sampanie / prosecco.
 
Petrecerea de Revelion asigurata de DJ Green Sound Music
Foc de artificii: 00:00
Sampanie
 
Miercuri, 1 ianuarie


10:30 - 11:30 Mic dejun
Omleta / ou ochi / ou fiert / ou posat
Zacusca de vinete, aperitiv vinete si ardei copti, unt, dulceata, telemea, cascaval de Rucar, cas afumat, masline, legume, cereale, lapte, iaurt, ceai, cafea, chiftelute / pui Shanghai, salata de vinete, fasole batuta
 
13:00 - 14:30  Pranz:
Ciorbita de curcan acrita cu bors
Ciorbita de vita cu smantana si ardei iute
Friptura la cuptor cu garnitura
Tocanita de cartofi
Salata de muraturi
Desert
Apa plata, apa minerala si cafea
 
19:30 - 20:30 Cina:
Spaghete Bolognese
Tochitura dobrogeana cu mamaliga
Gratar mixt
Garnitura cartofi in coaja
Desert - prajituri
Apa plata, apa minerala, cafea
 
Joi, 2 ianuarie


08:30 -10:30 Mic dejun

Harta